KAMP Byroo

Vaipelamu Rakveres


kampcorner
Tellija / Client > _
Projekt / Project > arhitektuur / architecture
Tüüp / Type > elamud / housing
Asukoht / Location > Rakvere
Pindala / Area > 900m2
Seis / Status > ootel / on hold

Projekteeritav hoonestus asub Vabaduse tänava ja Viru tänava vahelisel kolmnurksel krundil. Krunti ümbritseb lõuna- ja lääneküljes väljakujunenud meeldiv väikelinlik kvartal, kus Viru tänav on kaetud munakivi sillutisega, hoonestuseks on valdavalt  ühe kuni kahekorruselised puidust elamud ning krunte piiravad vanad puidust piirdeaiad.

Kompleksi arhitektuur on tuletatud ümbritseva kvartali arhitektuursest keelest. Sama väikelinlik struktuur on kantud üle uude kompleksi, kus igal elamuühikul on hoov, mõnel suurem, mõnel väiksem, kuid see-eest privaatsem. Hooned on paigutatud malekorras ning on ühendatud omavahel nurkade kaudu. Hoonetel on erinevate kalletega viilkatused, milledest osad on pööratud peegelpilti, et lisada hoonete mahtudele liikuvust ning ruumilisust.