KAMP Byroo

Rakvere Teatri juurdeehitus


kampcorner
Tellija / Client > Rakvere Teater
Projekt / Project > arhitektuur / architecture
Tüüp / Type > kultuur / culture
Asukoht / Location > Rakvere
Pindala / Area > 1250 m2
Seis / Status > – / -
Kutsutud konkurss / Invited competition

Kino – proovisaali hoone paikneb ajaloolise Rakvere mõisakompleksi lääneküljes, vana vankrikuuri varemetel ning on ühendatud olemasoleva teatri abihoonega.
Sissepääsud hoonesse paiknevad linnapoolsel, pargiga piirneval küljel ning teatri parklapoolsel küljel. Kuna maapind hakkab langema parklast linna poole, on parklapoolne sissepääs süvistatud laiade astmetega ~1,5m maapinnast allapoole. Laiad astmed annavad külastajatele võimaluse väljas istuda ning loovad hubase terrasside süsteemi muidu suhteliselt igavasse parklaruumi. Kino – proovisaal on visuaalselt ühendatud ajaloolise tallihoonega ning sellest ühendusest tuleneb ka uue hoone arhitektuurne vorm, sobitudes vormiliselt ajaloolise mõisakompleksiga ning samuti toetab hoone vormi ka materjalivalik – roostes terasplekk – mis annab hoonele moodsa, kuid ka soliidse välimuse.