KAMP Byroo

Viljandi Kultuuriakadeemia õppehoone


kampcorner
Tellija / Client > Viljandi Linnavalitsus
Projekt / Project > arhitektuur / architecture
Tüüp / Type > kultuur / culture
Asukoht / Location > Viljandi
Pindala / Area > 5600 m2
Seis / Status > – / -
Arhitektuurikonkurss / Architecture competition

Funktsionaalsest erinevusest lähtuvalt on kaks osaliselt koos töötavat hoonet plaanitud visuaalselt täiesti erinevatena. Lisaks erinevale materjalikäsitlusele ja fassaadirütmile on hoonemahud ka füüsiliselt teineteisest eraldatud  ja ühenduseks on  jäetud ainult loomemaja 2.korruse fuajee, galeriina üle jalakäijate läbipääsu.

Akadeemia hoone välimus peegeldab etteantud ruumiprogrammi tihedust – suur vajalike ruumide maht ja väike lubatud ehitusala tingivad kompaktse mahu.Tegevus toimub maja varjava eesriide taga, millest liikumine  möödakäijale või pargis istujale  kohati läbi kumab.Kogu hoonet katab kirkast klaasist väliskest, mille taga ripub pool-läbipaistev tekstiilist kardin.