KAMP Byroo

Narva Joaoru puhkeala


kampcorner
Tellija / Client > Narva Linnavalitsus
Projekt / Project > arhitektuur / architecture
Tüüp / Type > avalik ruum / public space
Asukoht / Location > Narva
Pindala / Area > m2
Seis / Status > – / -
Arhitektuurikonkurss / Architecture competition

Põhiline rõhk meie töös on liikumisel ja ühendustel, seda nii linna suunal kui puhkeala siseselt. Oluline on ka visuaalne side. Vaadete avamiseks ja paeastangu suurejoonelisuse välja toomiseks peaks haljastuse lahendus olema pigem linnapark kui praegune võsastunud mets.

Kogu ala läbib mitmel tasapinnal kulgev terviserada, mis valitud kohtades laieneb vabaõhutribüünideks. Kergliiklustee on kaetud tumepunase klinkertellisega, viitena Kreenholmile. Terviseraja ääres, parimate vaadete asukohas on vaatesillaga paviljonid. Paviljonid on rõhutatud erksa sinise tooniga, viitena Narva logo tunnusvärvile. Rannahoone on kavandatud reljeefi osana, kogu katus kaetud treppide ja terrassidega. Ülevalt astangult paistab maja justkui vaateplatvorm, allapoole minnes tuleb kohviku väliterrass vaadetega jõele ja kindlustele, sealt edasi pääs supelranda.